Veckomatsedel 9

TIPS! Klistra in recept och inköpslista i Word för bättre utskriftsformat

Måndag: Pasta med morot- och kikärtssås
Tisdag: Fänkålsgratäng med dinkel och råkostsallad
Onsdag: Tomatsoppa med quinoa och smörgås med sambalkeso
Torsdag: Massaman vegocurry med ris
Fredag: Saffransquorn med sesampotatis och grönsaker


RECEPT FÖR 4 PORTIONER


Pasta med morot- och kikärtssås

Ingredienser:
4 port fullkornspasta (t. ex penne)
1 röd lök
1 röd paprika
3-4 morötter (ca 250 g)
200 g champinjoner
1 burk kikärtor (400 g)
1 burk majs (150 g)
1 burk lättcréme fraiche paprika & chili 13% (alternativt franska örter eller tomat & basilika)
0,5 msk flytande margarin

Gör så här:
1) Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka lök, paprika och champinjoner. Skala morötterna.
2) Hetta upp flytande margarin i en kastrull eller stor stekpanna. Tillsätt löken och hyvla i morötterna i tunna strimlor eller slantar med hjälp av en potatisskalare.
3) Häll ned champinjonerna och paprikan i kastrullen/stekpannan. Fräs grönsakerna tills de är mjuka.
4) Skölj kikärtorna. Rör ned créme fraiche, kikärtor och majs i grönsaksröran. Låt koka upp.
5) Servera pastan med morot- och kikärtssåsen.



Fänkålsgratäng med dinkel och råkostsallad

Ingredienser:
4 port hel dinkel (eller råris)
1-2 st fänkål (ca 600 g)
200 g stjälkselleri
1 liten purjolök (ca 250 g)
2,5 dl matlagningsgrädde (t. ex oatley, milda, kelda)
0,5 dl riven ost
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
2 msk olivolja

Råkostsallad:
3-4 morötter (ca 250 g)
300 g vitkål
1 liten burk svarta bönor (200 g)
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 msk olivolja

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 225ºC. Koka dinkel (eller råris) enligt anvisning på paketet. 
2) Skiva fänkål, selleri och purjo. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs grönsakerna några minuter.
3) Smula över buljongen och tillsätt vatten. Småkoka i 10-15 min, tillsätt sedan matlagningsgrädden.
4) Lägg den kokta dinkeln/riset i en ugnsfast form. Täck över med grönsakerna och strö över riven ost. Grädda 10 min i ugnen.
5) Skala och riv morötterna. Riv vitkålen (eller strimla med en osthyvel) och blanda med morötterna. Rör ned vitvinsvinäger och olivolja. Skölj bönorna och blanda med råkosten, eller servera separat.
6) Servera fänkålsgratängen med råkostsalladen och bönor.



Tomatsoppa med quinoa och smörgås med sambalkeso

Ingredienser:
2,5 dl quinoa (okokt)
2 st burkar krossade tomater (500 g/st)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
1 tsk socker
0,5-1 tsk rosmarin
0,5-1 tsk timjan
1 msk olivolja
Svartpeppar
Salt
4 skivor grovt bröd

Sambalkeso:
1 liten burk keso (250 g)
2 tsk sambal oelek

Gör så här:
1) Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Hacka lök och vitlök.
2) Hetta upp olivolja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök tillsammans med rosmarin och timjan i några min.
3) Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och socker. Låt koka 10 min.
4) Mixa soppan slät med en stavmixer/matberedare. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll i quinoan och rör om.
5) Blanda keso med sambal oelek och servera på smörgås som tillbehör till soppan.



Massaman vegocurry med ris

Ingredienser:
4 port basmati eller jasmineris
0,5 kg potatis
150 g champinjoner
100 g frysta broccolibuketter
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 dl mjölk
2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
3 msk soya (t. ex Kikkoman)
1 tsk koriander
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk chilipulver
1 msk honung
1 msk olivolja
150 g jordnötter eller cashewnötter

Gör så här:
1) Koka ris enligt anvisning på paketet. Skala potatisen och skär i mindre tärningar. Koka potatisen 10-15 min.
2) Skala ingefära och vitlök och lägg dem tillsammans med koriander, kardemumma, chilipulver, honung, och soya i en matberedare, eller mixa med en stavmixer till en slät pasta.
3) Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs kryddblandningen hastigt ca 30 sek. Slå i kokosmjölk och mjölk i kastrullen och koka upp.
4) Dela champinjonerna på hälften. Lägg i broccoli och potatis och låt grytan sjuda i 5 min.
5) Servera massamangrytan i soppskålar. Lägg i en sked ris och toppa med jordnötter/cashewnötter.

Källa: www.tasteline.com



Saffransquorn med sesampotatis och grönsaker

Ingredienser:
0,5 kg potatis (det är Blå Kongo på bilden, men vilken sort som helst går bra)
150 g champinjoner
1 gul lök
1-2 stjälkar selleri
100 g haricots verts (frysta eller färska)
1 påse quornfiléer (300 g)
1 burk kokosmjölk (400g)
2 msk sweet chilisås
0,5 msk sambal oelek
1 paket saffran (0,5 g)
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
1 msk sesamfrön
1-2 msk persilja (fryst går bra)
Salt

Gör så här:
1) Skala och tärna potatisen. Koka tills den är mjuk, ca 10 min.
2) Skiva selleri och champinjoner. Hacka löken. Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, sambal oelek, saffran och buljong i en stor stekpanna eller gryta.
3) Lägg i lök, selleri och champinjoner. Låt sjuda 3-4 min. Tillsätt quornfiléer och småkoka tills quornen är varm, ca 10 min. Smaka av med salt.
4) Tina haricots verts i micron om de är frysta.
5) Blanda den kokta potatisen med sesamfrön och persilja. Servera quornfiléerna med sesampotatis och haricots verts.




INKÖPSLISTA TILL VECKOMATSEDEL 9

Grönsaker
1 röd lök
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 liten purjolök (ca 250 g)
1 röd paprika
300 g vitkål
1 kg potatis
7-8 morötter (ca 0,5 kg)
0,5 kg champinjoner
1-2 st fänkål (ca 600 g)
300 g stjälkselleri
2 cm färsk ingefära

Skafferi

4 port fullkornspasta (t. ex penne)
4 port hel dinkel (eller råris)
2,5 dl quinoa (okokt)
4 port basmati eller jasmineris
1 burk kikärtor (400 g)
1 liten burk svarta bönor (200 g)
1 burk majs (150 g)
2 st burkar krossade tomater (500 g/st)
2 st burkar kokosmjölk (400 g/st)
3 st grönsaksbuljongtärningar/pulver
150 g jordnötter eller cashewnötter
4 skivor grovt bröd
1 paket saffran (0,5 g)

Mejeri
1 burk lättcréme fraiche paprika & chili 13% (alternativt franska örter eller tomat & basilika)
2,5 dl matlagningsgrädde (t. ex oatley, milda, kelda)
1 dl mjölk
0,5 dl riven ost
1 liten burk keso (250 g)

Frys
100 g frysta broccolibuketter
100 g haricots verts (frysta eller färska)
1 påse quornfiléer (300 g)
1-2 msk persilja (fryst går bra)

Att ha hemma (eller köpa)
Kryddor:
0,5-1 tsk rosmarin
0,5-1 tsk timjan
1 tsk koriander
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk chilipulver
Svartpeppar
Salt

Övrigt:
Flytande margarin
Olivolja (ca 1 dl)
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 msk sambal oelek
3 msk soya (t. ex Kikkoman)
1 msk honung
2 msk sweet chilisås
1 msk sesamfrön

Veckomatsedel 8

TIPS! Klistra in recept och inköpslista i Word för bättre utskriftsformat


Måndag:
Paprikagryta med kidneybönor och pasta
Tisdag: Quorngratäng med råris och rivna morötter
Onsdag: Sötpotatissoppa med kokosmjölk och smörgås
Torsdag: Falafel med bulgursallad och tomatsås
Fredag: Champinjoncrêpes med bönsallad


RECEPT FÖR 4 PORTIONER


Paprikagryta med kidneybönor och pasta

Ingredienser:
4 port fullkornspasta (t. ex penne, skruvar)
1 röd lök
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
8 st champinjoner (ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
1 burk kidneybönor (400 g)
1 burk majskorn (150 g)
1 burk mini fraiche 5%
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
1 dl cashewnötter
0,5 msk olivolja
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
1) Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka rödlök, purjo, vitlök, paprika och champinjoner.
2) Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs de hackade grönsakerna i några minuter.
3) Tillsätt mini fraiche, tomatpuré och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka 10-15 min.
4) Rör ned majs och kidneybönor i grytan. Grovhacka cashewnötterna.
5) Servera paprikagrytan med den nykokta pastan och strö över cashewnötterna.

Källa: www.tasteline.com




Quorngratäng med råris och rivna morötter

Ingredienser:
4 port råris (finns med ca 20 min koktid)
1 påse quornbitar (300 g)
1 gul lök
1 röd paprika
4 st morötter
1 vitlöksklyfta
2,5 dl matlagningsgrädde (t. ex oatley, milda, kelda)
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
0,5 dl riven ost
0,5 msk flytande margarin
1 msk sweet chilisås
1 msk soya (t. ex Kikkoman)
1 msk curry
Svartpeppar

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 225ºC. Koka riset enligt anvisning på paketet.
2) Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och fräs quornbitarna några minuter.
3) Finhacka lök och paprika. Lägg över grönsakerna i en ugnsfast form. Blanda i de fräsat quornbitarna.
4) Häll upp matlagningsgrädden i en skål och rör i sweet chilisås, soya, curry, buljong och svartpeppar. Pressa i vitlöksklyftan och blanda väl. Häll blandningen över quornen och grönsakerna.
5) Strö över den rivna osten och grädda ca 20 min i mitten av ugnen.
6) Skala och riv morötterna.
7) Servera gratängen med råris och rivna morötter.

Källa: www.vegomums.com




Sötpotatissoppa med kokosmjölk och smörgås


Ingredienser:
0,8 kg sötpotatis
2 stjälkar citrongräs
2 msk färsk ingefära
1-2 st färsk röd chili
1 burk kokosmjölk (4 dl)
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
1 msk socker
1,5 msk spiskummin
0,5 dl hackad koriander (Blue Dragon har på burk)
5 dl vatten
0,5 msk raps/olivolja
Salt
4 st smörgåsar med pålägg

Gör så här:
1) Skala sötpotatisen och dela i mindre tärningar. Koka 10 min eller tills potatisen är mjuk.
2) Skala och strimla ingefäran fint. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt strimlad ingefära, spiskummin, chili och citrongrässtjälkarna och fräs i 3 min. Plocka ur citrongrästjälkarna.
3) Lägg sötpotatisen och kryddblandningen i en matberedare (går lika bra med stavmixer) och kör tillsammans med buljong och vatten till en puré.
4) Häll sötpotatisblandningen i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt kokosmjölken och socker och rör om tills soppan är rykande varm. Blanda ner koriander och servera med smörgås och pålägg.

Källa: www.tasteline.com



Falafel med bulgursallad och tomatsås


Ingredienser:
4 port bulgur (gärna hel)
0,5 rödlök
1 avocado
8 st cocktailtomater
150 g haricots verts (frysta eller färska)
2 msk solroskärnor

Falafel (15-20 st beroende på storlek):
1 burk kikärtor (400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 kruka bladpersilja
0,5 msk harissa eller sambal oelek
2-3 msk ströbröd
3 msk flytande margarin


Tomatsås:
1 burk passerade tomater (500 g)
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
0,5 msk sambal oelek

Gör så här:
1) Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
2) Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärtor, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa/sambal oelek och 1 msk flytande margarin. Rör ned ströbröd i smeten.
3)
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Klicka ut smeten i pannan och forma till små ovala, platta bullar med hjälp av sked och stekspade. Stek bullarna på medelvärme, ca 2 min på varje sida.
4) Finhacka rödlök och skär avocadon och tomaterna i mindre bitar. Tina haricots verts i micron om de är frysta. Blanda grönsakerna med den färdigkokta bulguren och strö över solroskärnorna.
5) Koka upp de passerade tomaterna i en liten kastrull. Tillsätt buljong och sambal oelek.
6) Servera falafel med bulgursalladen och tomatsås.





Champinjoncrêpes med bönsallad

Ingredienser:
4 dl vetemjöl (eller 2 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl)
4 dl mjölk (8 dl om du ersätter vattnet med mjölk)
4 dl vatten
3 ägg
2 msk flytande margarin + ytterligare 2 msk till stekning
Salt

Fyllning:
8 st champinjoner (ca 150 g)
2,5 dl mjölk
0,5 dl flytande margarin
3-4 msk vetemjöl
2 dl riven ost
Salt
Svartpeppar

Bönsallad:
1 burk kidney eller svarta bönor (400 g)
1 röd paprika
8 st cocktailtomater
0,5 rödlök
0,5 msk balsamvinäger
0,5 msk olivolja

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt vatten (eller ytterligare 4 dl mjölk), ägg, salt och flytande margarin och vispa slätt.
2)
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna till gräddningen av den första pannkakan. Grädda 8 – 10 tunna pannkakor.
3)
Hacka champinjonerna i mindre bitar. Bryn svampen i flytande margarin i en kastrull. När champinjonerna är färdigstekta, häll över dem i en skål.
4) Häll 0,5 dl flytande margarin i kastrullen där champinjonerna stektes. Tillsätt så mycket vetemjöl att allt matfett sugs upp. Häll över mjölk och låt koka upp. Rör sedan ned champinjonerna i såsen och smaka av med salt och svartpeppar.
4) Fördela fyllningen på pannkakorna och strö även i lite ost. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö den resterande rivna osten över crêpsen. Grädda 10 min i mitten av ugnen.
5) Finhacka rödlök och paprika. Skölj bönorna och blanda med löken och paprikan. Rör ned balsamvinäger och olivolja.
6) Servera de nygräddade crêpsen med bönsalladen.





INKÖPSLISTA FÖR VECKOMATSEDEL 8


Grönsaker
0,8 kg sötpotatis
2 st gul lök
2 st röd lök
1 liten purjolök
3 st vitlöksklyftor
3 st röd paprika
1 grön paprika
1 avocado
1 ask cocktailtomater (250 g)
16 st champinjoner (ca 300 g)
4 st morötter
2 stjälkar citrongräs
2 msk färsk ingefära
1-2 st färsk röd chili
1 kruka bladpersilja

Skafferi
4 port råris (finns med ca 20 min koktid)
4 port fullkornspasta (t. ex penne, skruvar)
4 port bulgur (gärna hel)
4,5 dl vetemjöl (eller 2,5 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl)
2 burkar kidneybönor (400 g/st, ena burken kan ersättas med svarta bönor)
1 burk kikärtor (400 g)
1 burk majskorn (150 g)
1 burk passerade tomater (500 g)
4 st grönsaksbuljongtärningar/pulver
1 burk kokosmjölk (4 dl)
1 dl cashewnötter
0,5 dl hackad koriander (Blue Dragon har på burk)
4 st smörgåsar med pålägg

Mejeri
2,5 dl matlagningsgrädde (t. ex oatley, milda, kelda)
1 burk mini fraiche 5%
6,5 dl mjölk (drygt 1 l om du ersätter vattnet med mjölk i pannkakorna)
3 st ägg
2,5 dl riven ost (ca 200 g)

Frys
1 påse quornbitar (300 g)
150 g haricots verts (frysta eller färska)

Att ha hemma (eller köpa)
Kryddor:
1 msk curry
2 msk spiskummin
Svartpeppar
Salt

Övrigt:
Olivolja
1,5-2 dl flytande margarin
1 msk sambal oelek (0,5 msk kan ersättas med harissa)
0,5 msk balsamvinäger
2-3 msk ströbröd
1 msk socker
1 msk sweet chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk soya (t. ex Kikkoman)
2 msk solroskärnor







Veckomatsedel 7

TIPS! Klistra in recept och inköpslista i Word för bättre utskriftsformat


Måndag: Spenat och valnötspasta
Tisdag: Vegogryta med råris
Onsdag: Färsk tortellini med grönsakssås och ruccola
Torsdag: Mustig grönsakssoppa med quornstrimlor och nudlar
Fredag: Rödbetsbiffar med dinkelsallad och chévre


RECEPT FÖR 4 PORTIONER


Spenat och valnötspasta

Ingredienser:
4 port pasta (t. ex bandspaghetti)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 st avocado
400 g fryst bladspenat
1 burk lättcréme fraiche franska örter 15%
1 dl grovhackade valnötter
0,5 msk olja/flytande margarin
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
1) Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka lök och vitlök.
2) Hetta upp olja/flytande margarin i en stekpanna, fräs lök och vitlök några minuter.
3) Tillsätt den frysta bladspenaten och fräs ytterligare 5-10 min tills spenaten tinat.
4) Rör ned créme fraichen och smaka av med salt och svartpeppar. Hacka valnötterna grovt.
5) Servera pastan med spenatsåsen och en avocadohalva. Strö de hackade valnötterna över pastan.



Källa: ICAs tidning Buffé


Vegogryta med råris

Ingredienser:
4 port råris (finns med ca 20 min koktid)
1 påse quornbitar (300 g)
1 purjolök
1 zucchini
1 burk (100g) kantareller (det går också bra med champinjoner, färska eller konserverade)
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
1 burk mini fraiche 5%
1 burk lättcréme fraiche paprika & chili 15%
1 dl vatten
0,5 msk olja/flytande margarin
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
1) Koka råriset enligt anvisning på paketet.
2) Hetta upp olja/flytande margarin i en stor gryta. Skiva purjon och tärna zucchinin, fräs i några minuter i grytan.
3) Tillsätt kantarellerna och quornbitarna. Pressa i vitlöksklyftan och häll ned vatten samt buljong i grytan. Småputtra tills quornbitarna är tinade.
4) Rör ned mini fraichen och smaka av med salt och svartpeppar.
5) Servera grytan med råris.





Färsk tortellini med grönsakssås och ruccola

Ingredienser:
4 port (2 x 250 g) färsk tortellini (t. ex riccotta & spenat, soltorkade tomater)
10 st soltorkade tomater
1 gul paprika
60 g salladslök
1 påse ruccolasallad (70 g)
1 burk (400 g) valfria bönor (t. ex kidney, stora vita, kikärtor, svarta)
2,5 dl matlagningsgrädde (t. ex oatley, milda, kelda)
1 dl riven ost
0,5 msk flytande margarin
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
1) Koka tortellinin enligt anvisning på paketet. Strimla salladslök, soltorkade tomater och paprika.
2) Hetta upp flytande margarin i en kastrull. Fräs salladslök och paprika några minuter.
3) Tillsätt de soltorkade tomaterna, bönor och matlagningsgrädden. Koka på svag värme 2-3 min.
4) Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Skölj ruccolasalladen.
5) Servera tortellinin med grönsakssås och ruccola. Strö över riven ost precis innan servering.




Mustig grönsakssoppa med quornstrimlor och nudlar

Ingredienser:
1 påse quornstrimlor (300 g)
200 g äggnudlar
200 g vitkål
1 röd paprika
60 g salladslök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk färsk riven ingefära
1 msk soja (t. ex Kikkoman, Blue Dragon)
1 grönsaksbuljongtärning/pulver
1 liter vatten
0,5 msk kanel

Gör så här:
1) Häll quornstrimlorna i en skål och blanda med soja och kanel.
2) Koka upp vattnet i en stor gryta. Pressa i vitlök och tillsätt buljong. Skala och riv ingefäran, häll ned i grytan.
3) Strimla vitkål, salladslök och paprika. Lägg ned quornstrimlor, vitkål, paprika och hälften av löken i grytan. Koka 5 min så att grönsakerna mjuknar något.
4) Lägg ned nudlarna i grytan och koka tills de är färdiga.
5) Innan servering, garnera med den resterande salladslöken.




Rödbetsbiffar med dinkelsallad och chévre

Ingredienser:
4 port hel dinkel (eller matvete)
1 påse babyspenat (70 g)
1 litet granatäpple (brukar vara dyrt- går att skippa)
1 avocado
150 g chévreost
1 grönsaksbuljongtärning/pulver

Rödbetsbiffar:
4-6 potatisar (beroende på strl)
4-6 rödbetor (beroende på strl)
1 gul lök
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1-2 msk olivolja
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
1) Skala potatis och rödbetor, dela i halvor för kortare koktid. Koka i ca 15 min.
2) Koka dinkel/matvete enligt anvisning på paketet. Tillsätt buljong istället för salt.
3) Finhacka löken, hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken några minuter.
4) Riv de kokta rödbetorna med rivjärn eller matberedare. Pressa potatisen. Blanda med den frästa löken. Knäck i ägget och tillsätt ströbröd. Salta och peppra efter smak.
5) Forma smeten till biffar. Ha ytterligare lite olja i stekpannan och stek biffarna på båda sidor tills de fått färg. Tillsätt lite mer ströbröd om biffarna inte riktigt håller ihop.
6) Skölj babyspenaten. Rulla granatäpplet med ett lätt tryck över diskbänken innan du delar det, då lossnar kärnorna lättare. Halvera granatäpplet och gröp ur kärnorna. Blanda granatäppelkärnorna och babyspenaten med dinkeln/matvetet. Skär avocadon i mindre bitar och blanda även ner den.
7) Servera rödbetsbiffarna med dinkel/matvetesalladen och smula över chevréosten.




Källa: Linas matkasse, publicerat i City



INKÖPSLISTA FÖR VECKOMATSEDEL 7

Grönsaker

4-6 potatisar (beroende på strl)
4-6 rödbetor (beroende på strl)
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
3 st avocado
1 purjolök
1 zucchini
1 gul paprika
1 röd paprika
120 g salladslök
200 g vitkål
1 litet granatäpple (brukar vara dyrt- går att skippa)
1 påse ruccolasallad (70 g)
1 påse babyspenat (70 g)
1-2 msk färsk riven ingefära

Skafferi
4 port hel dinkel (eller matvete)
4 port råris (finns med ca 20 min koktid)
4 port pasta (t. ex bandspaghetti)
200 g äggnudlar
1 burk (100g) kantareller (det går också bra med champinjoner, färska eller konserverade)
1 burk (400 g) valfria bönor (t. ex kidney, stora vita, kikärtor, svarta)
1 dl grovhackade valnötter
3 st grönsaksbuljongtärningar/pulver
10 st soltorkade tomater

Mejeri
1 burk mini fraiche 5%
1 burk lättcréme fraiche paprika & chili 15%
1 burk lättcréme fraiche franska örter 15%
2,5 dl matlagningsgrädde (t. ex oatley, milda, kelda)
1 dl riven ost
150 g chévreost
4 port (2 x 250 g) färsk tortellini (t. ex riccotta & spenat, soltorkade tomater)

Frys
1 påse fryst bladspenat (400 g)
1 påse quornbitar (300 g)
1 påse quornstrimlor (300 g)

Att ha hemma (eller köpa)
Kryddor:
Svartpeppar
Salt
0,5 msk kanel

Övrigt:
Raps eller olivolja/flytande margarin
1 msk soja (t. ex Kikkoman, Blue Dragon)
1 ägg
0,5 dl ströbröd

RSS 2.0